נעמי שחר

Architecture and Interior Design

תכנון משרדי הייטק

תכנון ועיצוב משרדים בכלל ועיצוב משרדי היי- טק בפרט מבוסס על שיתוף פעולה בין עובדים, וסינרגייה נכונה בין מחלקות.

המידע נאסף דרך חקירה ועבודה משותפת שלי מול נציגי החברה להבנת תשתית החברה ועובדיה, ,תהליך היוצר תכנון נכון עבור כל חברה ואני שמה דגש תכנוני הוא: איך ליצור חללי שיתוף במרחב הציבורי בפרט ושיתוף במרחבי העבודה בכלל? איזה סוג של עובדים נמצאים בחברה? איזה הלך רוח נושב בחברה הספציפית שבה אני מתכננת את החלל? איזה מחלקות צריכות מקום משותף לאינטרגרציה ביניהן? מהו החלל המשותף? מהו הדפוס ההתנהגותי של החברה?

יש חלק חשוב מאוד בחללים המשותפים, בין אם הם ציבוריים לכלל החברה, ובין אם הם משותפים למחלקה עצמה. יצירת שיתופיות במחלקות השונות נוצרת בתכנון שולחנות העבודה המשותפים “בנצ’ים” , העובדים יושבים פנים מול פנים לאורך שולחן משותף ויוצרים שיתוף פעולה ושיח עבודתי מלא. בחללים הציבורים נוצרת דינמיקה משותפת שמפרה מחשבה, מפרה יצירתיות וגורמת לשיתוף רעיונות, ובכך גורמת לתוצר חדש ומרענן, לרעיונות חדשים שמניבים את החברה. לכן, אנו רואים היום מגמות בעיצוב חללי היי-טק שנלקחות מעולם ה”חוץ משרדי הטיפוסי” כגון: בתי קפה, מסעדות, אודיטוריום וכו’, מקומות שמקבלים קהל בקבוצות והנושא הינו משותף.

כתוצאה מיצירת חללים משותפים נוצר צורך בתכנון חללים למפגשים שקטים יותר, וכפועל יוצא גדל הצורך בתכנון חדרי ישיבות לפגישות עבודה קצרות.

חלק מתהליך התכנון הראשוני הוא איך ליצור כבר מההתחלה תכנון ועיצוב למשרד היי- טק המגדיר אותו ומבדל אותו משאר החברות. כבר מההתחלה כשפותחים את הדלת יש בידול של סוג חומרים וראיית המרחב התכנוני, קבלת העובד והאורח מאוד חשובה לרצון לעבוד בחברה, מקור של חדשנות בתכנון ובשימוש בחומרים שווה בעיניי למקור ההשראה בתהליך העבודה ויצירת התפתחות בחברה עצמה.

עיצוב נכון של משרד הייטק הינו תכנון נכון של חלל שעליו יוכל להתקיים שיתוף בין העובדים יחד עם פרטיות בשעת הצורך. תכל’ס, הרצון של העובד להגיע לחלל שכיף לשהות בו ולעבוד בו – זאת המשימה.

Skip to content